Đoković se mučio, ali nakon preokreta stigao do pobjede protiv Griekspoora

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu. Za to mu je bio potreban preokret protiv Tallona Griekspoora, pa je tako nakon prvog izgubljenog seta (4:6), dobio naredna dva sa 7:6 i 6:4. Đoković se vraški namučio sa sjajnim Griekspoorom, ali i sa samim sobom, pošto je očigledno da nije bio u najidealnijem fizičkom stanju.

Borio se sa teškim nogama i umorom, zbog kojeg su mnogi favoriti u Parizu ispali ili odustali u ranoj fazi turnira. Ali, Đoković nije taj tip. On ne odustaje i uvijek, čak i u 37. godini života, ide do krajnjih granica i bez kalkulacija.

Krenulo je sjajno, brejkom za ekspresnih 3:0, pa 4:1, ali se onda mašina ugasila. Griekspoor, koji je konstantno prijetio, to je iskoristio. Krenuo je veliki preokret, koji je završen serijom od pet vezanih gemova i osvajanjem seta Nizozemca – 6:4.

Povezano: Đoković izgubio set pa zatražio pomoć, na kraju je uzeo pilule kako bi mogao nastaviti meč

Đoković je tokom meča imao velike probleme sa drugim servisom, koji je bio ispod 50 posto realizacije na uzorku cijelog meča. Uz to, često je kasnio na udarce i rad nogu je bio daleko od željenog. Ali, uprkos tome, uspio je da se konsoliduje i napravi željeni preokret.

Vrijedi pomenuti i to da je u samom finišu meča bilo nevaspitanih navijača koji su prilikom Novakovog servisa ometali, zbog čega su dobili i upozorenje, ali i “sočne” psovke od strane Đokovića.

Đokovićev naredni rival bit će bolji iz meča Holger Rune – Daniel Altmaier. Taj meč počinje za koji minut na istom terenu na kojem je igrao srpski as.
Povezano

Leave a Comment