Denis Ćorić: Ostati u premjerligaškom društvu jedini je ovosezonski cilj

Denis Ćorić prvi čovjek struke novog premijerligaša.

– Zadovoljan sam pristupom radu koji igrači iskazuju i to je pokazatelj da su svjesni težine zadatka koji nas očekuje naredene sezone. Okupili smo potentan tim sa puno mladih igača, koje će predvoditi nekoliko iskusnih premijerligaških „vukova“, i koji bi svoj talenat trebali pretočiti u istinski kvalitet kako bi klub ostvario svoj primarni cilj, a to je opstanak u Premijer ligi – rekao je trener tima sa Mokrog Doca.

Nakon što su jurišnički prodefilovali Prvom federalnom ligom i izborili povratak u najkvalitetniji rang našeg nogometa, ekipa Posušja se bez puno pompe i znatiželje medija sprema za nastupe u Premijer ligi. Iza tima sa Mokrog Doca tri su sedmice rada, dvije odigrane utakmice i nastavak priprema na Kupresu. O svemu tome razgovorali smo sa prvim čovjekom struke „plavo-bijelih“ Denisom Ćorićem.

– Prije svega hvala za iskazani interes za klub koji posljednjih desetak godina nije bio u fokusu bosanskohercegovačke nogometne javnosti. Vratili smo se u najviši rang našeg nogometa i samim tim sebi postavili više standarde. Iza nas su tri tjedna rada i moram istaći svoje zadovoljstvo pristupom radu koji igrači iskazuju. To je pokazatelj da su svjesni težine zadatka koji nas čeka u Premijer ligi ali i njihove ambicije da se dokažu na ovom nivou – rekao je u uvodnom dijelu razgovora Ćorić.

Danas se „selite“ na Kupres gdje nastavljate priprema. Na šta ćete staviti „akcenat“ u ovoj fazi rada?

– Fokus sedmodnevnih kupreških priprema bit će na podizanju razine fizičke spreme jer to olakšava rad na svim drugim segmentima tokom priprema ali i tokom sezone. Osim toga dogovorili smo i dvije utakmice, a protivnici će nam biti novi federalni prvoligaš Tomislav i Šibenik.

Koliko ste zadovoljni dosadašnjim dijlom priprema i možete li dati svoju ocjenu utakmica koje su iza vas?

– Moram reći da sam zadovoljan mnogim stvarima koje smo do sada uradili i odnosom igrača prema obavezama. Ne smije se zaboraviti činjnica da su ovi momci imali samo sedam-osam dana odmora nakon osvajanja titule u Prvoj ligi Federacije, a onda smo počeli pripreme za novu sezonu u kojoj nas čekaju još veća iskušenja. Naravno, ja osobno uvijek želim više i bolje pa takav pristup imam i sada. Što se tiče odigranih utakmca protiv Zrinjskog (1:2 op. a. ) i novog hrvatskog provligaša Hrvatskog Dragvoljca ( 4:3 op. a. ) zadovoljan sam kako smo protivnicima odgovorili na fizičkoj razini ali puno toga ima i za popraviti. Pogotovo na nekim elementima koje smo manje radili jer smo uporedo sklapali tim. To su neke taktičko- tehničke stvari i na njima ćemo intenzivno raditi do početka sezone – kaže strateg Posušja.

Igrački kadar je drastično promijenjen. Koliko ta činjenica može predstavljati problem u novoj sezoni?

– Igrački kadar smo morali mijenjati, a razloga za to je puno i ne bi ih sada nabrajao. Želim se baviti igračima koji su nam na raspolaganju i koje smo mi selektirali za povratničku premijerligašku sezonu. Okupili smo potentan tim sa puno mladih, talentovanih ali ne baš iskusnih igrača za ovu razinu takmičenja. Vjerujemo da će uz pomoć iskusnih premijerligaških „vukova“ i izuzetno karakternih ljudi kakvi su J. Barišić, Landeka, Brekalo, Serdarušič svoj talenat pretvoriti u istinski kvalitet i doprinijeti da izborimo opstanak u ligi što je naš primarni cilj – kaže mladi stručnjak.

Sezonu otvarate na svom Mokrom Docu protiv Veleža, a početni raspored vam baš i nije bio naklonjen. Koliko to može uticati na početnu motivaciju vašeg mladog tima?

– Prije svega, Veležu želim sreću i uspjeh u evropskim utakmicama koje ih očekuju. To želim svim našim klubovima i da što bolje reprezentuju naš klupski nogomet. Što se tiče starta sezone i utakmice sa Veležom normalno je da želimo pobijedu i ako su oni favoriti. Pokušat ćemo ih dobro izanalizirti, iskoristiti njihov „evropski“ umor i stići do dobrog rezultata. Ako gledamo raspored prva četir kola su nam „ubitačna“. Velež, Sarajevo, Željezničar i Borac su protivnici na startu ali svoje igrače spremam da odigraju 33 ligaške utakmice, a ne četiri ili pet. Nije bitno kao počneš, već kao završiš sezonu i sve drugo se zaboravlja. Još jednom ću reći, vjerujem u ovaj tim i siguran sam da možemo ostavariti naš ovosezonski cilj, a to je opstanak u elitnom rangu našeg nogometa – rekao je strateg tima sa Mokrog Doca.

Povezano

Leave a Comment