Da li je ovo Petevih 11 za večerašnju utakmicu “Zmajeva” protiv Kazahstana?

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra važnu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. “Zmajevi” će na Bilinom Polju ugostiti Kazahstan.Selektor našeg tima Ivaylo Petev neće na raspolaganju imati povrijeđene Radeta Krunića i Matea Sušića. Ako je suditi po posljednjem treningu “Zmajeva”, Petev neće mijenjati formaciju. Ponovo ćemo igrati u 3-5-2, ali sa ofanzivnijim pristupom. Očekuje se da bh. reprezentacija protiv Kazahstana istrči u sljedećem sastavu:

Na golu će biti Ibrahim Šehić, a u zadnjoj liniji će se naći Saničanin, Ahmedhodžić i Hadžikadunić. Po lijevoj strani bi trebao biti oporavljeni Sead Kolašinac, dok je na desnoj strani mala dilema. Petev će birati između Branimira Cipetića i Miroslava Stevanovića.

Veznim redom će dirigovati Miralem Pjanić, a pored njega će biti već ustaljeni kolega u reprezentativnom timu, Gojko Cimirot. Večeras pored njih neće biti ni Krunića ni Amira Hadžiahmetovića, a umjesto njih bi trebao zaigrati Amer Gojak ili Adi Nalić. U napadu će biti Ermedin Demirović i kapiten Edin Džeko.

Utakmica u Zenici počinje u 20:45 sati. 

Standings provided by SofaScore LiveScorePovezano

Leave a Comment