Burić: Vraćam se treninzima, sada je sve uredu

Pamtimo urlik Benjamina Burića 19. maja ove godine poslije jednog sedmerca na utakmici njegovog Flensburga sa Aalborgom u četvrtfinalu Lige prvaka, a nakon kojeg je morao napustiti ovaj meč.

Bilo je evidentno da je ovog puta žrtva teškog rasporeda jednog vrhunskog bundesligaškog kluba bio naš reprezentativni golman te da se radi o težoj povredi.

Magnetna rezonanca je pokazala puknuće zadnje lože što je značilo pauzu od dva i pol do tri mjeseca dana. Sad se polako vraćam treninzima, krenuo sam raditi i rukomet. Još uvijek nisam počeo igrati utakmice, ali već ove sedmice krećem normalno raditi“, kaže za Dnevni list Benjamin Burić koji je zadovoljan oporavkom:

“Sad je sve u redu, samo treba još malo paziti. Trenutno je to više stvar glave, međutim dobro sam se oporavio i ide nabolje”.

Flensburg je prošle sezone neočekivano stao u četvrtfinalu Lige prvaka, dok su prvenstvo izgubili na samo jedan gol manje od Kiela koji je skupio jednak broj bodova.

Naše ambicije uvijek ostaju iste. Titule su uvijek u fokusu, ali vidjet ćemo kako će ići. Imamo dosta povrijeđenih igrača, pa onih koji su sad igrali Olimpijske igre i nisu se još priključili ekipi, tako da je sve to zgusnuto i ide pomalo na silu, ali vidjet ćemo”, govori Burić.

U ovom trenutku je okupljanje reprezentacije u oktobru dosta daleko, pogotovo Evropsko prvenstvo u januaru, međutim za pripremu izabranici Ivice Obrvana neće imati puno mogućnosti. U oktobru bi trebali igrati prijateljske utakmice sa Mađarskom, ali ovo još treba biti potvrđeno.

Trebamo utakmice i sigurno da će nam dobro doći okupljanje gdje možemo dosta toga složiti oko planova za prvenstvo. Mislim da trebamo maksimalno iskoristiti tih sedam dana da vidimo gdje smo i što smo”, smatra Burić.

EP se održava u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 30. januara 2022. godine. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je smještena u grupu E koja će svoje utakmice igrati u Bratislavi, a protivnici su Španija, Švedska i Češka Republika.

Bez obzira na protivnike nikad ne ideš tamo da se odmah predaš, tako da vidjet ćemo kako će to izgledati. Najbitnije je da svi dođemo zdravi. Sad nam je prvenstvo i bliže, pa ako sve bude u redu, valjda bude i naših navijača, što bi nam dosta značilo”, zaključio je BenjaminBurić.

Povezano

Leave a Comment