Breogan predstavio Musu: Doveden sam da budem lider

Džanan Musa ovog ljeta promijenio je sredinu i iz turskog Anadolu Efesa prešao u španski Breogan, a na zvaničnom predstavljanju u klubu rekao je da se osjeća kao da ima 16 godina, što je vrijeme kada je bio najbolji mladi košarkaš Evrope.Musa se danas obratio medijima uz riječi da je nevjerovatan osjećaj doći u klub koji mu je odmah dao odgovornost da bude vođa tima, što najbolje govori podatak da je odmah dobio ulogu kapitena.

Nevjerovatan osjećaj je doći ovdje i preuzeti ovakvu odgovornost. Zadovoljan sam saigračima i timom koji imamo, kao i činjenicom da imam priliku predvoditi ove momke. Nadam se da ćemo uraditi dobre stvari u narednoj sezoni. Tim treba biti ispred pojedinca, a meni je posebno drago što ću igrati pred ovako vatrenim navijačima koji me vide kao lidera”, rekao je Musa i nastavio:

“Doveden sam da budem lider tima i preuzet ću tu odgovornost. Pričao sam s trenerom i on želi to od mene. Imamo sjajan odnos i on zaista odlično radi s ekipom. Prije dolaska ovdje, nisam znao ništa o Lugu, ali sam saznao da su košarkaška sredina i da su ljudi ludi za košarkom. Što se tiče dolaska u klub, pričao sam s Miškom Ražnatovićem i rekli smo da imamo tri dana za odluku, no već prvog dana sam prelomio. Prilika da budem lider jednog tima za mene je bila nevjerovatna i zaista sam počastvovan tom činjenicom”

Dalje je rekao da mu se vratio osjećaj koji je imao sa 16 godina, kada je bio najbolji igrač Evrope u tom uzrastu, a dodaje da sve to mora pokazati i opravdati na terenu i da jedva čeka da sezona krene.

Liga u Španiji je najbolja u Evropi, što je svakako šansa za mene, kao i za klub. Imamo tu timovi koji igraju Euroligu, kao i one koji igraju Eurokup, a izazov će biti i za mene da predvodim tim u tako jakim susretima. Osjećam se nevjerovatno i vratilo mi se samopouzdanje. Bio sam najbolji igrač do 16 godina u Evropi i sada opet imam taj osjećaj, ali znam da to moram pokazati na terenu i da moram biti od pomoći ekipi i organizaciji. Mislim da će ovo biti jedna dobra sezona”, zaključio je Musa.

Košarkaši Rio Breogana su nedavno u pripremnoj utakmici slavili rezultatom 88:57 protiv Bilbaa, a Musa je u svom debiju u novom klubu ubacio 19 poena. Za nešto manje od 19 minuta na parketu postigao dodao je i tri skoka te jednu asistenciju.Povezano

Leave a Comment