Brazilski teniser sramno napao Đokovića

Novak Đoković i Nina Stojanović slavili su protiv Marsela Mela i Luize Stefani sa 6:3, 6:4 u prvom kolu mješovitih dublova, a posle poraza brazilski igrač je iznio nekoliko sramnih optužbi na račun najboljeg tenisera svijeta.Melo, inače 18. teniser svijeta, po drugi put u karijeri je igrao protiv Đokovića, i to oba puta u dubl konkurenciji. Prvi put je u paru sa Brunom Soarešom 2016. godine u Rio de Žaneiru slavio sa 6:4, 6:4 u drugom kolu (Đoković igrao sa Nenadom Zimonjićem), dok je ovog puta Novak uzvratio udarac i obezbjedio plasman u narednu rundu.

Melo je tako, s obzirom na to da ima 37 godina, vjerovatno ostao i bez posljednje prilike da se domogne medalje na Olimpijskim igrama, a svoje nezadovoljstvo je iskazao kritikujući svjetskog „broja jedan“:

Iznenadio me je na negativan način, iskreno. Nije bilo potrebe za tako nečim. Prije dva dana je pričao o Brazilcima, brazilskoj energiji, a danas igrao ovako… Pogodio me je u leđa, što nije bilo nepohodno. Ne želim da stvaram kontroverzu, ali ko god da je gledao meč, može da razumije šta želim da kažem između redova. Ima nekih stvari koje ne razumijem. Na Olimpijskim igrama smo, ništa nismo uradili, a on je zamalo udario Luizu. Smatram da moraju da postoje određena ograničenja, ali ne želim da stvaram kontroverzu“, dodao je Melo, koji je potom Đokoviću zamjerio i to što je Novak, nakon osvojenih poena, gledao ka navijačima iz Brazila.

Ovakve riječi izazvale su iznenađenje kod Đokovića, kog su na konferenciji za medije pitali za komentar:

Melo je rekao da sam pokušao da ga provociram? Zaista? Nemam komentar“, rekao je vidno iznenađeni Đoković.

Najboljeg tenisera svijeta i Ninu Stojanović očekuje borba za plasman u polufinale miks dublova protiv Laure Zugmund i Kevina Kravleca iz Njemačke, dok će u singl konkurenciji igrati protiv Keija Nishikorija u četvrtfinalu.Povezano

Leave a Comment