Becker potvrdio saradnju sa Runeom, pa ga uporedio sa Đokovićem: Evo šta je poručio proslavljeni teniser

Proslavljeni teniser i nekadašnji trener Novaka Đokovića, Boris Beker, potvrdio je da će sarađivati sa Holgerom Runeom u predstojećem periodu.Becker je sa Đokovićem sarađivao od 2013. do 2016. godine, a saradnja sa Runeom počinje pošto je Danca u Stockholmu savladao Miomir Kecmanović.

Ja sam novi Runeov trener. Bio sam počašćen kada mi je ponudio saradnju. Ugovor smo zaključili još ranije, ali je sada pravo vrijeme da se udružimo. Moje obaveze su u skladu sa našim planom. Oduvijek sam bio zainteresovan za Holgera jer uvijek igra sa punom posvećenosti i vrlo strastveno“, rekao je Becker i dodao:

Dogovorili smo se kada me je pozvao tokom svojih treninga u Monte Carlu. Razgovarao sam tada i sa njegovom majkom, kao i sa Holgerovim ličnim trenerom. Od ovog trenutka smo nas troje odgovorni za Runeovu karijeru. Nažalost nisam mogao da mu se priključim u Švedskoj, ali ću biti uz njega nakon toga.”

Ovaj 20-godišnjak je trenutno šesti teniser svijeta, a u prethodnom periodu je zapao u veliku krizu. Poslije Wimbledona je zabilježio tek jedan trijumf u narednih 10 mečeva, pa će Becker pokušati da ga vrati na pravi kolosijek.

Holger je nebrušeni dijamant. Sviđa mi se kako pokazuje emocije. Po tome podsjeća na mog pređašnjeg klijenta, Novaka Đokovića, koji također nekad nije imao potpunu kontrolu nad svojim osjećanjima tokom mečeva.”
Povezano

Leave a Comment