Babić: Jones je nevjerovatna, presretni smo što je imamo

Sjajna bosanskohercegovačka košarkašica Nikolina Babić u razgovoru za FIBA TV komentarisala je dosadašnji tok Evropskog prvenstva.

Babić, koja je sa svojim saigračicama izborila četrtfinale Eurobasketa, ističe kako je veliko zadovoljstvo vidjeti nasmijane bh. navijače

Zaista, nevjerovatan je osjećaj. Prvi put smo ovdje i moralo je tako biti. Sjajno je vidjeti naše navijače koji nas podržavaju i lijepo je vidjeti osmijehe na njihovom licu”, kaže Babić i nastavlja:

“Mislim da naši izrazi lica dovoljno govore. Bili smo zabrinuti prije Belgije, jer su vrlo dobar tim i igrali su godinama na evropskim prvenstvima, dok smo mi prvi put tu. Dobro smo se pripremili za njih i ne mogu reći da nismo bili nervozni, ali smo vjerovali jedna u drugu i mislim da smo to pokazali”.

Babić je i odgovorila na pitanje kako je imati u timu jednu od najboljih košarkašica svijeta, Jonquel Jones.

Ta djevojka je nevjerovatna. Presretni smo što je imamo sa sobom i možemo mnogo naučiti od Jones. Ne mogu vam opisati kakva je to osoba. Vidite, niko joj ne može parirati ispod koša. To znamo mi, a to znaju i ostali timovi. Dupliraju je, ali ona sve vidi. Zna dodati, skočiti i radi veliki posao. Za nas, lako je igrati sa njom. Znamo da je fokus na njoj i da će to iskoristiti na najbolji način”.

Eurobasket je otvoren na sjajan način, pobjedom nad favorizovanom Belgijom. Tada se već vidjelo da Zmajice mogu mnogo.

Vjerovali smo u pobjedu, ali nismo znali da li se to zaista dešava. Vidjeli smo našu klupu i trenera i to je bio nevjerovatan osjećaj”.

Za kraj, Nikolina se ponovo osvrnula na Jonquel Jones.

Jonquel odlučuje utakmice. Velika je i ko god dođe u reket, ne može pogoditi ispred njeg. Bili smo umorni, ali kada smo takvi, moramo vjerovati i to smo radili od starta. Po toj vjeri smo poseban tim. Vjerujemo u svaki šut, skok i sve ostalo i to je najbitnija stvar”.

Povezano

Leave a Comment