Osvajač Roland Garrosa tražio od Sinnera da uradi ono za šta je kritikovao Đokovića

Adriano Panatta, bivši italijanski teniser, nikako ne može da se pomiri sa uspjesima Novaka Đokovića. Nemali broj puta je Panatta iznosio svoje blago rečeno nesimpatije prema srpskom teniseru, piše B92.net. Prije nekoliko dana, u meču u grupnoj fazi protiv Sinnera, komentarišući meč uživo na državnoj televiziji RAI, Panatta je kritikovao Novaka.

Da li ste ikada vidjeli Federera ili Nadala da se ponaša kao što je Đoković večeras? Mogao sam da se kladim da će tražiti pauzu samo da bi slomio njegov ritam, uvijek to radi. Prvo ide u toalet, poslije je tu fizioterapeut. Pokušava sve. Ne dopada mi se njegovo ponašanje uopšte”, rekao je tada Panatta.

Tokom prenosa finala, Panatta, koji je osvojio Roland Garros 1976. godine, savjetovao je da Sinner uradi isto ono za šta je optuživao Novaka samo nekoliko dana ranije.

Na Sinnerovom mjestu, ako Đoković dobije ovaj gem, otišao bih da p…m, da vidim da li će mu to poremetiti ritam!”, rekao je Panatta.

Komentator RAI mu je na to odgovorio: “Jannik je isuviše korektan igrač da uradi tako nešto”. Panatta je na kraju morao da prihvati poraz Sinnera, ali tvrdoglavo odbija da podvuče crtu ispod svega.

Prvi set, Novak je dominirao, čak i na početku drugog. Poslije meča, šta reći, 6:3 nije fer, Sinner je mogao da se vrati, ali je napravio previše grešaka u tih nekoliko prilika koje je imao. Danas nije bio koncentrisan kao ranijih dana. Đoković je ovaj turnir osvajao sedam puta, to je mnogo. Ali ne završava se priča ovdje”, aludirao je na moguće finale Davis Cupa između Srbije i Italije.
Povezano

Leave a Comment