Loša vijest za Partizan: Obradović će tek sad da se hvata za glavu, košarkašu pukao mišić

Košarkaš Partizana Uroš Trifunović doživio je povredu butnog mišića, objavio je klub u subotu uvečer.Trifunović je u posljednje vrijeme imao nekoliko dobrih izdanja, prekinutih povredom zarađenom u meču sa berlinskom Albom. Partizan je taj evroligaški meč dobio sa 89:74, ali je izgubio igrača za naredni period i mečeve.

Do povrede je došlo tokom duela u drugoj četvrtini, a iz kluba su otkrili da je riječ o rupturi mišića, što znači da ni pauza neće biti tako kratka i bezbolna.

Ova povreda zahtjeva mirovanje i terapijski tretman, a Trifunovićevo stanje će biti procjenjeno tek za deset dana. Tada, kako navode iz Partizana, namjeravaju da daju detaljnije prognoze u vezi sa Uroševim odsustvom.

Prosječno se, u zavisnosti od težine povrede i stepena rupture pauzira bar tri sedmice, ali i više, četiri do šest nedjelja. U onom najgorem slučaju, kada je potrebna operacija, pauza ide i do nekoliko mjeseci.

Ta informacija će dodatno da zada glavobolju treneru Željku Obradoviću koji se baš poslije Albe požalio na to što ne zna ko će igrati u ponedjeljak protiv Cedevita Olimpije, jer se prethodno razbolio i Alen Smailagić.

Poznato je da je od ranije Kevin Punter van stroja zbog povrede, tako da Partizan već neko vrijeme mora da se “krpi” u hodu bez bitnih košarkaša.
Povezano

Leave a Comment