Legendarni Connors kritikovao ATP zbog jedne stvari: “Šta ako se Đoković, Alcaraz ili Sinner…”

Jimmy Connors, nekada prvi igrač svijeta i rekorder sa 109 profesionalnih titula, kritikovao je ATP. Poslije sve učestalijih žalbi igrača na loptice kojima se igra i njihovim čestim promjenama, legendarni teniser se priključio raspravi i podržao njihovo viđenje.Nemali je broj onih koji su mišljenja da se zbog čestih promjena, gotovo svake sedmice kada se ide na drugi turnir, igrači povređuju.

Negdje usput će morati da se osvrnu na to jer se radi o momcima koji prodaju ulaznice i dovode navijače na tribine, a oni su ti koji se žale. Morate da sjednete i pričate sa njima i vidite šta je prava stvar da se uradi, kako bi oni nastavili da igraju. Jer igra zavisi od toga kako oni igraju”, kaže Connors.

On je rekao da bi čelnici ATP-a bili primorani na promjene ako se nešto drastično dogodi.

Ako se Đoković, Alcaraz, Sinner i još neki od pet ili šest igrača iz vrha svi povrede ili izgube rano zbog loptica, bilo bi interesantno vidjeti šta bi tad uradili”, dodao je Jimmy.

On ima jasno viđenje cijele situacije.

Kakva je oprema danas, gdje su reketi i žice veoma laki, a loptice teške… Sa takvom lopticom bit će i dalje povreda zglobova, lakta i ramena”, upozorio je Connors.
Povezano

Leave a Comment