Agent otkrio sve detalje: Evo zbog čega Shved nije došao u Zvezdu

Obrad Fimić, agent ruskog košarkaša Alexeya Shveda, oglasio se povodom igračevog propalog transfera u Crvenu zvezdu.Tridesetčetvorogodišnji bek bio je raspoložen da se preseli u Beograd poslije rastanka sa moskovskim CSKA, ali do dogovora nije došlo i Shved se skrasio u kineskom Shanxi Loongsima.

Fimić je u razgovoru za ruske medije pojasnio da je prepreka u realizaciji transfera u klub sa Kalemegdana bila poteškoća u potencijalnoj utakmici sa litvanskim Žalgirisom zbog političke situacije.

Bilo je razgovora sa evropskim klubovima. Kao što se sjećate, mnogi su pisali o Crvenoj zvezdi, ali na kraju je cijela situacija u svijetu uticala na nas, zbog čega nismo uspjeli da završimo posao… Bilo je timova kojima to nije smetalo. Bilo je ponuda dva španska kluba. Jedan veliki klub, ali mala finansijska ponuda. Druga je bila normalna sa novčane strane, ali to svejedno nismo prihvatili,“ rekao je Fimić i nastavio:

Na kraju, mislim da je Alexey doneo pravu odluku. Naravno, želio sam da nastavi karijeru tamo gdje će imati priliku da igra u Evroligi. Ali na kraju je sve kako treba. Otkrio je novo tržište. Mislim da će moći da nastavi karijeru u Kini još nekoliko godina.“

Fimić je pojasnio i koja politička pitanja su spriječila Shvedom prelazak u Zvezdu.

Odmah je nastao problem sa potencijalnim putovanjem na utakmicu Evrolige u Litvaniju. Ne bi mogao tamo da uđe. Čelnici kluba iz Beograda mislili su unaprijed. Ove sezone postoji plej-aut i mnoge ekipe će se tada međusobno takmičiti za doigravanje. I mislili su da ne bi bilo zgodno ukoliko bi im Žalgiris bio protivnik. Kao rezultat toga, Crvena zvezda se predomislila oko potpisivanja ugovora sa Alexeyem,“ istakao je Finić.
Povezano

Leave a Comment